ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ   Η’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Για το 2008


Α.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν Έλληνες, Ομογενείς και αλλοδαποί αθλητές/ τριες νόμιμα εγγεγραμμένοι στη δύναμη Ελληνικών αναγνωρισμένων Σωματείων-Μελών της Ε.Φ.Ο.Α

Αθλητές/τριες κάτω των 10 ετών:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές/τριες έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 και 1999. Οι αγώνες διεξάγονται χωρίς βαθμολογία αλλά με την εφαρμογή των διακριτών θέσεων για την κατάρτιση του ταμπλό. Η αγωνιστική δραστηριότητα της Η΄ Ένωσης στην κατηγορία αυτή για το 2008, περιλαμβάνει 3 Ενωσιακά Πρωταθλήματα Α-Κ 10, 2 Ομαδικά Α-Κ 10,  2 Open Α-Κ-10  και 2 Ατομικά Α-Κ 9 ετών.

Αθλητές/τριες κάτω των 12 ετών:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές/τριες έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 και 1997. Ειδικά οι αθλητές/τριες που έχουν γεννηθεί το έτος 1996 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής και στην κατηγορία κάτω των 14 ετών.

Αθλητές/τριες κάτω των 14 ετών:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές/τριες έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 1995 και 1996. Ειδικά οι αθλητές/τριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 και 1995 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής και στην κατηγορία κάτω των 16 και κάτω των 18 ετών.

Αθλητές/τριες κάτω των 16 ετών:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές/τριες έχουν γεννηθεί τα έτη 1992 1993 1994 και 1995.

Αθλητές/τριες κάτω των 18 ετών:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές/τριες έχουν γεννηθεί τα έτη 1990, 1991, 1992, 1993, 1994 και 1995.

Η αγωνιστική δραστηριότητα της Η΄ Ένωσης στις κατηγορίες των 12, 14, 16 και 18 ετών για το 2008, περιλαμβάνει 5 Ενωσιακά Πρωταθλήματα, 1 Διασυλλογικό Junior, 1 Παναττικό Πρωτάθλημα, 1 Πανναττικό Κύπελο, 1 Master Πρωτάθλημα, 1 Διασυλλογικό Ανδρών Γυναικών και 4 Open Ανδρών Γυναικών

Β.  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους ΕΝΩΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Για όλες τις κατηγορίες 10-12-14-16-18 ετών απαιτούνται τα παρακάτω:

  1. Έκδοση δελτίου αθλητή/ τριας Ε.Φ.Ο.Α.
  2. Ιατρική βεβαίωση που αφορά στη δυνατότητα συμμετοχής σε προπονήσεις και αγώνες σε περίπτωση που το δελτίο τελεί υπό έκδοση.
    2α.  Η προσκόμιση πρόσφατης (1ος  έτους)  ιατρικής βεβαίωσης είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις που το δελτίο αθλητή/τριας δεν είναι πρόσφατα (1 έτος) σφραγισμένο από ιατρό. 
  3. . Κάρτα ασφάλισης που εκδίδεται στην πρώτη διοργάνωση της χρονιάς που θα αγωνιστεί ο αθλητής/τρια

Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Το Πρωτάθλημα χωρίζεται σε Ατομικό,  Διασυλλογικό , master και ομαδικό για την κατηγορία των 10 ετών.

Γ1. Ατομικό Πρωτάθλημα
Η Ένωση για το έτος 2008, σχεδιάζει την διοργάνωση 5 Ενωσιακών Πρωταθλημάτων για τις κατηγορίες Α-Κ 12, 14, 14, 16 και 18 ετών (τέσσερεις χωριστές κατηγορίες) με ανοικτό ταμπλό,  3 Ενωσιακά Πρωταθλήματα για Α-Κ 10 ετών μη βαθμολογούμενα και 2 Ενωσιακά Πρωταθλήματα για Α-Κ 9 ετών (γεννηθέντες το έτος 1999) μη βαθμολογούμενα επίσης, ένα το πρώτο και ένα το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με την πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής.

Γ2. Διασυλλογικό Πρωτάθλημα
Διοργανώνεται Διασυλλογικό Πρωτάθλημα (τόσο για τις κατηγορίες Junior, όσο και για την κατηγορία Ανδρών – Γυναικών) στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι Όμιλοι που ανήκουν στην δύναμη της Η΄  Ένωσης. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα νοκ- άουτ και σύμφωνα με τα επιμέρους οριζόμενα στην προκήρυξη.

Γ3. MASTER
Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ( Νοέμβριος 2008) προκηρύσσεται ένα mαster τουρνουά όπου θα συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι αθλητές/τριες της Ένωσης με αγώνες pool για την ανάδειξη των καλυτέρων αθλητών/τριών κάθε κατηγορίας. Οι κατηγορίες είναι 12 – 14 ετών και 16 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 4 πρώτοι – τες με την καλλίτερη Πανελλαδική κατάταξη και οι υπόλοιπες 4 θέσεις για να συμπληρωθεί η 8άδα καταλαμβάνονται από τους 4 πρώτους της Τελικής Ενωσιακής κατάταξης. Σε περίπτωση που απομένουν θέσεις επειδή κάποιος ή κάποια ( αθλητής/τρια) , έχουν καταταχθεί και στην πρώτη 4άδα της Τελικής Ενωσιακής Κατάταξης, αλλά παράλληλα ανήκουν και στους 4 πρώτους της Ένωσης  στην Πανελλαδική κατάταξη οι εναπομείναντες θέσεις καταλαμβάνονται από τους επόμενους της Ενωσιακής κατάταξης έως την 10η θέση.
Σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν και αναπληρωματικοί που θα κληθούν εάν κάποιοι από τους 8 δεν δηλώσουν συμμετοχή.
Κενές θέσεις που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μη εμφανίσεως αθλητού – τριας  την ώρα έναρξης των αγώνων της κατηγορίας του θα συμπληρωθούν από τους επί τόπου αναπληρωματικούς (alternate on site ).

Επί τόπου αναπληρωματικός ( alternate on site) μπορεί να  δηλώσει κάθε αθλητής/τρια που βρίσκεται στους πρώτους 10 της Τελικής Ενωσιακής. Όσοι έχουν καταταχθεί μετά την 10η θέση της Τελικής Ενωσιακής κατάταξης δεν δίνεται να συμμετέχουν στο master πρωτάθλημα ούτε ως αναπληρωματικοί.To Μaster θα βαθμολογείται με διπλάσια βαθμολογία από τα Ενωσιακά για την ανακήρυξη της Τελικής Βαθμολογίας της Ένωσης , δεν θα προσμετράτε όμως ως Ενωσιακό για την Πανελλαδική Βαθμολογία

Γ.4 Ομαδικό για κάτω των 10 ετών
Η Ένωση για το έτος 2008, σχεδιάζει την διοργάνωση 2 Ενωσιακών Πρωταθλημάτων για την κατηγορία Α-Κ κάτω των 10 ετών, (γεννηθέντες το έτος 1998,1999) μη βαθμολογούμενα επίσης.

Όλοι οι αγώνες στις κατηγορίες θα διεξάγονται σε
  • Δύο (2) νικηφόρα set για  Α-Κ 14,  16 και 18 ετών.
  • Δύο (2) νικηφόρα set ή σε δύο (2) νικηφόρα mini set ανάλογα με την συμμετοχή και κατόπιν απόφασης του επιδιαιτητή αγώνων με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή αγώνων ή του εφόρου Αγωνιστικού της Ένωσης για   Α-Κ 12 ετών. Υποχρεωτικά όμως οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες θα διεξάγονται σε δύο (2) νικηφόρα set των έξη (6) game.

Σε περίπτωση ισοπαλίας σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες(1-1 set) και εφόσον υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, μπορεί  ο επιδιαιτητής αγώνων με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή αγώνων και του εφόρου Αγωνιστικού της Ένωσης, πριν την έναρξη των αγώνων να ανακοινώνουν, ότι αντί του τρίτου(3)set θα παίζεται  tie-break των επτά (7) πόντων με τουλάχιστον δύο (2) διαφορά.
Δύο (2) νικηφόρα mini set (4 game) με  tie break στο 4-4 των πέντε (5) πόντων {ο πρώτος στους πέντε (5) πόντους με τουλάχιστον δύο (2) διαφορά} για Α-Κ κάτω των 10 ετών.

Δ. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Θα ορίζεται από τις προκηρύξεις των αγώνων ο χρόνος και ο τόπος αποστολής των αντιστοίχων δηλώσεων ανά περίπτωση.
2. Οι δηλώσεις συμμετοχής για κάθε διοργάνωση θα γίνεται μόνο από το Σωματείο που ανήκει ο αθλητής/τρια (με υπογραφές των υπευθύνων και σφραγίδα του σωματείου).

Ε. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στα ατομικά Πρωταθλήματα ορίζεται σε 18,00€ ανά αθλητή εκ των οποίων τα 15,00€ είναι για τον διοργανωτή Όμιλο και τα  3,00€ είναι δικαιώματα για την Ένωση.
Εφόσον διεξάγονται «διπλά», θα υπάρχει επιπλέον παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή/τρια που θα συμμετάσχει στα «διπλά» 5,00€ για τον διοργανωτή Όμιλο.
Εφόσον κάποιος αθλητής/τρια συμμετέχει μόνο στα «διπλά», το παράβολο συμμετοχής θα είναι 10€ για τον διοργανωτή Όμιλο.
Στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 25€.

ΣΤ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Είναι ευθύνη κάθε αθλητή/ τριας να ενημερώνεται από την γραμματεία της Ένωσης ή από τον διοργανωτή όμιλο,  για την ώρα και την ημέρα που αγωνίζεται. Οι αθλητές/ τριες υποχρεούνται σε 2 αγώνες ημερησίως ανά κατηγορία συμμετοχής και σε διαιτησία αν τους ζητηθεί. Η ώρα έναρξης του τελευταίου παιχνιδιού δεν θα είναι αργότερα από τις 21:30.

Η. ΠΟΙΝΕΣ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ
1. Αθλητής/τρια που θα αποσύρει την συμμετοχή του εγγράφως μετά τις προβλεπόμενες ημερομηνίες αποσύρσεων  και πριν την κλήρωση τιμωρείται με την αφαίρεση βαθμών, ίση με τον αντίστοιχο πρώτο γύρο της διοργάνωσης.
2. Αθλητής/τρια που θα αποσύρει την συμμετοχή του μετά την κλήρωση τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών, ίση με τον αντίστοιχο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.
3. Αθλητής/τρια που δεν θα παρουσιαστεί να αγωνιστεί μετά την κλήρωση, ή στη διάρκεια των αγώνων, χωρίς να προσκομίσει Ιατρική Βεβαίωση της οποίας πρέπει οπωσδήποτε να παίρνει θεωρημένο αντίγραφο από τον επιδιαιτητή των αγώνων ή την Ένωσης , τιμωρείται με αφαίρεση του 50% της Ενωσιακής του/της βαθμολογίας, την οποία είχε εκείνη την χρονική στιγμή και με αφαίρεση βαθμών ίση με τον αντίστοιχο τρίτο γύρο της διοργάνωσης (όχι των διεθνών), παίρνει όμως τους βαθμούς μέχρι του σημείου που αγωνίστηκε.
4. Απόσυρση για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται μέχρι δύο πρωταθλήματα ετησίως χωρίς αφαίρεση βαθμών.
5. Για να μην τιμωρηθεί ο αθλητής/τρια οφείλει να αποστείλει την ιατρική Βεβαίωση
 α) με φάξ στην έδρα της διοργάνωσης πριν από την ώρα διεξαγωγής του προγραμματισμένου αγώνα του/της και
β) στην Ένωση την επίσημη βεβαίωση μέχρι και 3 εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη του συγκεκριμένου πρωταθλήματος και γ) να κατέχει θεωρημένο αντίγραφο αυτής.

Θ. ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ (alternate on site)
Αθλητής/τρια που δεν έχει δηλωθεί στο αντίστοιχο τουρνουά μπορεί να υπογράψει στην ημερήσια λίστα των αναπληρωματικών παρόντων που θα ανοίγεται μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων (και θα κλείνει με την έναρξη των αγώνων) και θα μπορεί να συμμετέχει εφόσον δεν παρουσιασθεί αθλητής/τρια να αγωνισθεί για τον πρώτο του αγώνα. Προηγούνται οι αθλητές/τριες που έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία και σε περίπτωση ισοβαθμίας γίνεται κλήρωση.

Ι. ΕΔΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα διεθνών προδιαγραφών , διαφόρων επιφανειών. Η διοργάνωση τους ανατίθεται από την Ένωση σε ομίλους που διαθέτουν τις εξής προδιαγραφές :
          α) Τουλάχιστον 3 ή περισσότερα φωτιζόμενα γήπεδα.
          β) Χώρος διαμονής και υγιεινής αθλητών.
          γ) Διευθυντή τουρνουά και επιδιαιτητή LEVEL 1 και άνω.
          δ) Ιατρό Αγώνων.

Κ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο επιδιαιτητής (ή ο Διευθυντής του τουρνουά) υποχρεούται να στείλουν στην Ένωση εντός 3ών ημερών τα αποτελέσματα των αγώνων που διοργανώθηκαν στον σύλλογο τους μαζί με την αναφορά του επιδιαιτητή, το έντυπο sigh in (πλήρως συμπληρωμένο).  Σε περίπτωση καταγγελίας πλαστού ταμπλό την ευθύνη την έχει ο διοργανωτής Σύλλογος και ο επιδιαιτητής με ποινή αποκλεισμό τους ως διοργανωτή και επιδιαιτητή στο μέλλον από την Ένωση.


Νικητές

64άρι

32άρι

16άρι

8άρι

1ος

20

20

20

20

2ος

15

15

15

12

3οσ-4ος

10

10

7

3

5ος -8ος

7

7

3

1

9ος -16ος

5

3

1

 

17ος 32ος

3

1

 

 

33ος -64ος

1

 

 

 

Λ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10 ΕΤΩΝ
Δεν θα υπάρχει βαθμολογία στην κατηγορία 10 ετών.

Μ. BONUS
Καταργείτε το BONUS κατόπιν οδηγιών της I.T.F και της Ε.Φ.Ο.Α

Ν. ΕΚΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Η Ενωσιακή βαθμολογία εκδίδεται 6 εργάσιμες μέρες μετά την λήξη των πρωταθλημάτων.

Ξ. ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΙΑΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για την έκδοση της Τελικής Βαθμολογίας προ του Μaster  ως προς  τα μονά, της αγωνιστικής περιόδου 2008 θα μετράνε τα 3 καλύτερα από τα 5 συνολικά Πρωταθλήματα και από την Τελική αυτή βαθμολογία θα επιλέγονται και οι συμμετέχοντες στο Master.
Η Τελική Βαθμολογία της Ένωσης για την ανακήρυξη 1ου , 2ου, 3ου κλπ, θα βγαίνει από την τελική προ του Master (3 καλύτερα από τα 5, και από τo Μaster σε όσες κατηγορίες γίνεται - δηλαδή θα προστίθενται τα 3 καλύτερα Ενωσιακά και το Μaster). Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και για την δημιουργία του ταμπλό, του εκάστοτε τουρνουά, η βαθμολογία θα είναι αθροιστική. Επισημαίνετε ότι η βαθμολογία του καλύτερου Ενωσιακού τουρνουά θα συμπεριλαμβάνεται στην Πανελλαδική Βαθμολογία, σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής και της Ε.Φ.Ο.Α όπως συμπεριλαμβάνεται στον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ε.Φ.Ο.Α.
Η παραπάνω τελική ενωσιακή βαθμολογία ισχύει στις περιπτώσεις όπου οι αθλητές/τριες συμμετέχουν τουλάχιστον σε 3 από τα 5 Ενωσιακά Πρωταθλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση μηδενίζονται. Παράλληλα δεν θα προσμετράτε το καλύτερο Ενωσιακό στην Πανελλαδική Βαθμολογία.    

Ο. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΜΙΛΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ

α) Ανάλογα με την συμμετοχή αθλητών στα πρωταθλήματα της Ένωσης και ελεύθερων ημερομηνιών, όπου κριθεί απαραίτητο θα προκηρύσσονται από την Ένωση τουρνουά χωρίς βαθμολογία όπου δεν θα μετέχουν οι 8 πρώτοι της Ενωσιακής βαθμολογίας ανά κατηγορία. Αγώνας κάθε επιπέδου εκτός των αναφερομένων στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Α. και της Ένωσης για να θεωρηθεί ως Αγωνιστική Δραστηριότητα, πρέπει :
• να έχει σταλεί έγκαιρα, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή, ή την προκήρυξη σε Ε.Φ.Ο.Α. ή Ένωση.
•να ορισθεί επίσημος επιδιαιτητής ή παρατηρητής από Ε.Φ.Ο.Α. ή Ένωση.
•να αναφέρεται στην προκήρυξη ο επίσημος επιδιαιτητής ή παρατηρητής
•να σταλεί ταμπλό αγώνων μετά την κλήρωση και αποτελέσματα μέσα σε 3 μέρες μετά την ολοκλήρωση στην Ε.Φ.Ο.Α και στην Ένωση με έκθεση του παρατηρητή ή επιδιαιτητή.
•Να πληρεί όλους τους κανόνες και προϋποθέσεις που έχουν και οι επίσημοι αγώνες (δελτίο αθλητή, κάρτα, κενή ημερομηνία, ιατρική κ.λ.π)


    
 
Aπο την Η ΕΝΩΣΗ (2007), Όλα τα δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί.
Σχεδιασμός γραφικών από Free Web Templates